Proberen . Sparren

Sparring partner

Loop je met het idee om een eigen bedrijf te beginnen of zou je willen brainstormen over andere ideeën die je hebt? Dan zou een sparring partner jou hierbij kunnen helpen.

Je vindt informatie over wat een sparring partner is, wie hier baat bij heeft en hoe dit soort coaching jou verder helpt.

Overzicht . Indeling

Inhoudsopgave

Betekenis . Uitleg

WAT IS EEN SPARRINGPARTNER?

Een sparring partner is bekend vanuit de vechtsport. Je stapt samen de ring in om te sparren (oefenen) met elkaar. Hierbij kan het soms pijnlijk worden omdat je moet incasseren, en toch weet je dat het altijd met respect is. Altijd met de motivatie om sterker, sneller en beter worden.

Allemaal met hetzelfde doel: jou uitnodigen om te delen wat je wilt bereiken en hier vervolgens eerlijk (en hopelijk zonder bloedneus) feedback op te geven. Je kunt brainstormen over van alles en je wordt niet beoordeeld op de inhoud.

jgn coaching

Sparren met Jonathan

Ik ben een praktische en directe coach. We kiezen gezamenlijk een aanpak waar jij je goed bij voelt en waarbij ik je als coach regelmatig uit zal dagen. Alleen op die manier kom je uiteindelijk écht verder.

Nadenken . samen

Voor wie is een business coach?

Een sparring partner kan worden ingeschakeld door iedereen die zijn of haar plannen wil delen en openstaat voor eerlijke feedback.

Het maakt dus niet uit welke leeftijd je hebt of welke achtergrond je hebt. En hoe fijn is het als je lekker samen kan brainstormen over jouw plannen?

Een aantal onderwerpen waarbij een business coach je kan helpen zijn.
Je kunt tijdens een sessie gaan brainstormen over een zakelijk idee of privé situatie. Je bepaalt zelf het onderwerp tijdens de sessie.

Neem als voorbeeld dat je wilt gaan ondernemen, logisch dat je hier vragen over hebt. Samen ga je brainstormen over jouw idee, zodat je weer met vertrouwen verder kan.
Tijdens de sessie zal de coach jou vragen stellen en voorzien van andere invalshoeken. Je leent eigenlijk de expertise van jouw sparring partner.

En eerlijk, het kan nooit kwaad om samen met een ander opzoek te gaan naar mogelijk blinde vlekken in jouw verder fantatische idee.
Van een sparring partner zul je feedback krijgen met als doel jouw plan of idee kritisch te onderzoeken.

En ja, dat kan soms confronterend zijn. Toch zorgt dit ervoor dat je verder komt en het is altijd met respect.

Wat doet een Sparring partner?

Een sparring partner kan met van alles helpen. Onderstaand een uitleg wat deze soort coach wel én niet doet:

Een sparring partner is een onafhankelijk persoon die jouw voorziet van eerlijke feedback op jouw plannen of idee. Soms zal je een spiegel voorgehouden krijgen en te horen krijgen dat het misschien niet handig is wat je wilt doen. Wel is dit altijd oprecht en eerlijk. Deze rol kan worden ingenomen omdat de coach geen vriend of vriendin is die jou bijvoorbeeld naar de mond zal praten.

Een sparring partner is geen life coach of psycholoog. Stil zal worden gestaan bij de reden waarom je iets graag wil bereiken, maar in tegenstelling tot coaching wordt er niet gekeken naar de achterliggende redenen. Het doel is om na te denken over jouw idee. Mocht je wel behoefte hebben om meer stil te staan bij jouw drijfveren en mogelijke belemmeringen, overweeg dan life coaching.

Tarief . geld

Wat kost een business coach?

De kosten voor een zakelijke coach liggen tussen de 80 & 200 euro per sessie. Het tarief dat een coach hiervoor rekent is afhankelijk van een aantal punten. Hieronder een overzicht van de belangrijkste factoren voor het tarief.

1. Ervaring sparring partner
De ervaring van een business coach of sparring partner heeft de meeste invloed op het tarief dat wordt gerekend. Je betaalt voor de expertise die hij of zij in huis heeft.

Dat wil niet zeggen dat dure coaches per definitie de beste sparring partners voor jou zijn. Tip: spreek met meerdere coaches en voel zelf aan of je een klik hebt.
2. Locatie van sparren
Ben je liever fysiek in een ruimte met de ander of vind je het ook goed om achter een scherm jouw sessie te doen?

De prijzen voor een online sparring partner kunnen lager liggen omdat hiervoor geen ruimte hoeft te worden afgehuurd.
3. Losse sessies of pakket?
Wil je meerdere keren per maand sparren met jouw coach? Dan is het handig om een pakketprijs af te spreken. Spreek je liever af wanneer het jou uitkomt? Dan zijn losse sessies wellicht handiger.

Bespreek van te voren welke verwachtingen je hebt van jouw sparring partner, zo bouw je direct aan de vertrouwensband.
4. Zakelijk of particulier sparren?
Ga je in zakelijk verband sparren? Dan kun je de kosten hiervoor in de eigen administratie opvoeren. Dit soort sessies helpen je namelijk groeien als persoon en bedrijf.

Wil je juist als particulier een sessie inplannen om te brainstormen? Informeer dan naar het tarief, vaak ligt dat lager.
Previous slide
Next slide

Zo kies je de beste sparring partner

Hoe werkt sparren met Jonathan?

Goed om te weten is dat een kennismakingsgesprek gratis is bij JGN Coaching. Het gesprek duurt ongeveer 45 minuten en je bepaalt zelf of je verder wilt.

Als coach ben ik iemand die niet zweverig is en vooral praktisch aan de slag gaat. Toch probeer ik altijd een prettige en veilige sfeer te creeëren zodat we beide fijn kunnen samenwerken.

FAQ Sparring partner

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over een sparring partner.

Het voornaamste verschil tussen sparren en coaching is de werkwijze die de coach hanteert. Per sessie breng je zelf een onderwerp in en ga je samen nadenken/brainstormen.

Tijdens een coachtraject heb je vaak één coachdoel waar je naartoe werkt. Tijdens het sparren kan dit per keer verschillen.
De kwaliteit van online en offline sparren is gelijk aan elkaar. Wel kun je als je samen in één ruimte bent makkelijker een papiertje erbij pakken of tekenen op een whiteboard, echter zal dit inhoudelijk niet veel verschil maken.

Mocht je een persoonlijke voorkeur hebben dan kun je dit aangeven bij jouw sparring partner.
Je kan je zeker voorbereiden! Voordat je een nieuwe sessie hebt kun je bedenken waar je over zou willen sparren met jouw coach.

Tip: tussen de sessies door kun je bijhouden op welke momenten je vragen hebt of wanneer het lastig werd. Hele concrete input waar je direct mee aan de slag kunt de volgende keer!